Dziś na obiad solidna porcja kwasów omega 3 i kwasów omega 6. Są tak ważne w diecie dziecka ponieważ, odpowiadają między innymi za prawidłowy wzrost i funkcjonowanie układu odpornościowego
Ostatnie zimne dni przypominają nam, że warto dbać o odporności naszego organizmu. Świetnym sposobem na podwyższenie odporność jest wprowadzenie do diety kapuste kiszoną. Kapusta kiszona wpływa na układ pokarmowy wspierając procesy trawienne. Zmniejsza poziom cholesterolu. Pozytywnie wpływana układ krążenia i pracę serca. Poprawia kondycję skóy i paznokci. Zawiera wit C, która wspiera odopność i jest dobrym narzędziem do zawlczania wolnych rodników. Ponadto zawiera szereg składników mineralnych między innymi Mg, Fe, Ca... Dziś stołówka szkolna serwuje surówkę z kiszonej kapusty, z ziemniakami i panierowaną rybą. Pamiętaj by wzmacniać odponość swojego organizmu.
Komentarze
Prześlij komentarz